Monica Badea Posted January 23, 2024 Posted January 23, 2024 Ingrediente : Pentru coșulețe : -40 ml ulei (eu am pus de masline ) -sare -200 ml apa fierbinte (in funcție de faina folosită se mai poate adauga putina apa) -400 gr faina integrala -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet Pentru umplutura -100 gr fulgi de ovăz măcinați -5 ml îndulcitor lichid sau 2 linguri cu miere -40 gr ciocolata amăruie -250 ml apa Pentru decor eu am folosit kiwi și piersici din compot Mod de preparare : -se pune faina într-un bol ,se face o adancitura și se adauga bicarbonatul peste care punem puțin oțet (o lingura ) Amestecam bine și adăugăm și jumătate din cantitatea de ulei ,după care apa fierbinte ! Punem un praf de sare și amestecam bine ..adăugăm și restul de ulei și strângem totul intr-o bila (Coca) O lăsam la odihna 10 minute după care formam biluțe mici și iarăși lăsam la odihna încă 10-15 minute la temperatura camerei ! Coacem coșulețele pe dosul unor forme de briose ,le întindem bine cu mâna astfel încât sa ia forma unor coșulețe și coacem la 180 de grade pt 20 de minute ! După ce se răcesc le scoatem de pe formele de briose și le umplem ! Pe aragaz am pus fulgii de ovăz măcinați si 250 ml apa si am fiert 10 minute ! Am adăugat apoi si ciocolata topita după care si indulcitorul lichid de stevia! Am amestecat bine si după răcire am umplut coșulețele ! Am decorat cu fructe si am consumat după aproximativ 1 ora(sa se înmoaie suficient coșulețele)..puteți decora cu orice doriți si de asemenea puteți adauga si oleaginoase! Mod de preparare : -se pune faina într-un bol ,se face o adancitura și se adauga bicarbonatul peste care punem puțin oțet (o lingura ) Amestecam bine și adăugăm și jumătate din cantitatea de ulei ,după care apa fierbinte ! Punem un praf de sare și amestecam bine ..adăugăm și restul de ulei și strângem totul intr-o bila (Coca) O lăsam la odihna 10 minute după care formam biluțe mici și iarăși lăsam la odihna încă 10-15 minute la temperatura camerei ! Coacem coșulețele pe dosul unor forme de briose ,le întindem bine cu mâna astfel încât sa ia forma unor coșulețe și coacem la 180 de grade pt 20 de minute ! După ce se răcesc le scoatem de pe formele de briose și le umplem ! Quote
Recommended Posts