Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente :
Pentru coșulețe :
-40 ml ulei (eu am pus de masline )
-sare
-200 ml apa fierbinte (in funcție de faina folosită se mai poate adauga putina apa)
-400 gr faina integrala
-1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet

Pentru umplutura
-100 gr fulgi de ovăz măcinați
-5 ml îndulcitor lichid sau 2 linguri cu miere
-40 gr ciocolata amăruie
-250 ml apa

Pentru decor eu am folosit kiwi și piersici din compot

Mod de preparare :
-se pune faina într-un bol ,se face o adancitura și se adauga bicarbonatul peste care punem puțin oțet (o lingura )
Amestecam bine și adăugăm și jumătate din cantitatea de ulei ,după care apa fierbinte !
Punem un praf de sare și amestecam bine ..adăugăm și restul de ulei și strângem totul intr-o bila (Coca)
O lăsam la odihna 10 minute după care formam biluțe mici și iarăși lăsam la odihna încă 10-15 minute la temperatura camerei !
Coacem coșulețele pe dosul unor forme de briose ,le întindem bine cu mâna astfel încât sa ia forma unor coșulețe și coacem la 180 de grade pt 20 de minute !
După ce se răcesc le scoatem de pe formele de briose și  le umplem !

Pe aragaz am pus fulgii de ovăz măcinați si 250 ml apa si am fiert 10 minute !
Am adăugat apoi si ciocolata topita după care si indulcitorul lichid de stevia!
Am amestecat bine si după răcire am umplut coșulețele !
Am decorat cu fructe si am consumat după aproximativ 1 ora(sa se înmoaie suficient coșulețele)..puteți decora cu orice doriți si de asemenea puteți adauga si oleaginoase!

Mod de preparare :
-se pune faina într-un bol ,se face o adancitura și se adauga bicarbonatul peste care punem puțin oțet (o lingura )
Amestecam bine și adăugăm și jumătate din cantitatea de ulei ,după care apa fierbinte !
Punem un praf de sare și amestecam bine ..adăugăm și restul de ulei și strângem totul intr-o bila (Coca)
O lăsam la odihna 10 minute după care formam biluțe mici și iarăși lăsam la odihna încă 10-15 minute la temperatura camerei !
Coacem coșulețele pe dosul unor forme de briose ,le întindem bine cu mâna astfel încât sa ia forma unor coșulețe și coacem la 180 de grade pt 20 de minute !
După ce se răcesc le scoatem de pe formele de briose și  le umplem !

minitarta.thumb.jpeg.1aa344a3b018ba7ecdbd3fe1e2ca031f.jpeg.8b964312eec280bced8b852fcab928bc.jpegWhatsAppImage2023-10-30at12_02_21.thumb.jpeg.304b2ca774fa665f6bc77cab7ea4e837.jpeg.1820742d2ddced5c722809358ebb13e0.jpeg