Monica Badea Posted April 22, 2024 Posted April 22, 2024 Ingrediente:500 gr conopidă fiertă 5 minute,500 gr ardei copt (eu am avut la congelator )..puteți pune roșii coapte sau uscate ,ardei gras ,ceapă ..orice vă place..sare ,usturoi,100 ml smântână vegetală (mi a rămas de la ciorba de legume ,deci e opțională ),ceapă verde! Am dat la blender conopidă și ardeiul copt apoi am adăugat rând pe rând restul ingredientelor și am dat la rece pt 1 oră ! Smântână vegetală 👇👉 Smântână de orez ! Ingrediente:4 linguri pline cu vârf de orez bine fiert (poate fi alb,brun,integral,konjak..important e să fie foarte bine fiert,aproape ca un terci ),200-250 ml lapte vegetal fără zahăr sau arome (poate fi folosit unul din comerț sau unul făcut în casă din ovăz ,caju ,nuci ,quinoa ,mei ),zeama de la o lămâie,50 ml ulei ,puțină sare iar dacă vreți să o serviți drept maioneză cu usturoi,adăugați și usturoi praf !…adăugăm toate ingredientele în vasul blenderului mai puțin zeama de lămâie(se adaugă ultima )..blenduim 4-5 minute până obținem o pastă fină! Poate fi folosită la ciorbe ,spanac ,ciuperci,sarmale (trebuie ținută în frigider într-un recipient închis ermetic,rezistă 5-6 zile)! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.