Monica Badea Posted July 17 Share Posted July 17 Ingrediente:1 ceapă ,2 morcovi ,1 ardei (tocate după plac și puse la fiert într-o oală cu minim 3 l de apă )împreună cu 200 gr roșii tocate sau 2-3 linguri de bulion ! Găluște ..măsura e -1 ou ,4 linguri rase de griș ..eu azi am făcut din 2 ouă și 8 linguri de gris în care am adăugat și un vârf de linguriță de turmeric (pt culoare )..am bătut ouăle cu o furculița ,am adăugat grișul și turmericul (grișul se adaugă mai mult sau mai puțin,depinde de mărimea oului dar trebuie să rezulte o pastă moale ca cea din video ),apoi am lăsat aluatul la odihnă fix 5 minute (nici mai mult nici mai puțin),și am obținut o pastă groasă (ca în video ),am început cu o linguriță să pun găluște în oala care fierbea,apoi am adăugat rapid o cană cu apă rece și sare (1 linguriță),50 ml ulei și condimente (sunt opționale )..apoi am lăsat la foc mic să fiarbă aproximativ 20 de minute (sau până când găluștele își triplează volumul )..am adăugat verdeață și am potrivit de sare ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.