Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente tagliatelle:5 ouă ,500 gr făină(regula e cam 100 gr făină la 1 ou dar în funcție de mărimea oului mai puteți adăuga făină până când obțineți un aluat ca cel din clip ..bun de lucrat la masa )..așadar am frământat făină cu ouă și am pus coca într-o folie alimentară după care am lăsat la frigider peste noapte (cu cat stau mai mult la rece cu atât ies mai bune )!
Dimineață am scos aluatul , l-am întins pe masă și l-am presărat cu făină deasupra să nu se lipească,l-am rulat și am tăiat fâșii (eu am vrut unele late însă le puteți tăia după plac ..mai late sau mai înguste )!
Într-o cratiță am pus pe aragaz 2 l de apă și o linguriță cu sare și când a început să fiarbă am adăugat tagliatellele..le am fiert 10 minute apoi le-am scurs bine !
Într-o altă cratiță pe aragaz am pus și mărunțit bine 500 gr carne tocată de pui și curcan ,200 gr bulion pt paste ,3 roșii tăiate cuburi ,sare și condimente,50 ml ulei și 2 căni de apă ..am fiert totul până când carnea a fost gata și sosul a scăzut la jumătate!
După ce s-a răcit puțin ,am pus sosul peste tagliatelle !..se poate adăuga parmezan,cașcaval …sau orice vă place!

WhatsApp Image 2024-07-16 at 11.37.48.jpeg