Monica Badea Posted September 8, 2020 Posted September 8, 2020 Rulada de post cu dulceață de merișoare.Aluat :-500 gr faina (alba, neagra, integrala)-10 gr de drojdie.-50 ml de ulei la temperatura camerei (eu am pus de cocos)-apa clocotita.Umplutura :dulceață de merișoare fără zahar.(puteți folosi orice fel de dulceață sau mere rase) Se pune drojdia la dospit într-o cana cu apa călduță și o lingura - doua de faina. Dupa 10 minute se adaugă în restul de faina, se încorporează și se adaugă treptat apa clocotita pana când se umezește toată faina. Se adaugă puțin câte puțin uleiul și se aduna aluatul prin frământare precum cozonacul. Se da la dospit pentru 30 de minute, după care se întinde o foaie potrivit de groasa, se adaugă umplutura și se rulează cât mai strâns. Se pune în tava (eu am folosit tava de unica folosință pentru cozonaci), și se lasă la dospit încă 30 de minute. Se pune rulada la copt aproximativ 20-25de minute sau pana când se rumenește frumos. Dupa 15 minute de la scoaterea din cuptor, se înfășoară în folie alimentara sau într-un prosop uscat, și se lasă la răcit. Se taie doar când este rece. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.