Monica Badea Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Gustarea Ne întrebam de multe ori ce înseamnă in procesul de slăbire o gustare . O gustare de obicei înseamnă sa gustam ceva la un interval de 3 ore după o masa principala ,ceva care sa dea de lucru stomacului . Pentru o buna funcționare a dietei ,și nu numai ,mâncam din 3 in 3 ore ,mâncam echilibrat și sănătos . O gustare înseamnă din punctul meu de vedere un fruct ,doua ,25-30 gr de oleaginoase ,25-30 gr ciocolata amăruie ,sau diverse ..dar care sa nu depășească 150 de calorii . Gustările cele mai bune sunt cele integrale ,sau pe baza de ovăz ,oleaginoasele și ciocolata amăruie . Din punctul meu de vedere gustarea perfecta este cea realizată in casa ,și dacă mai este și integrala ,din ovăz sau hrișca ,cu adaos de îndulcitor natural ,atunci pot spune ca ai făcut alegerea cea mai sănătoasă . In momentul in care te-ai Așezat la masa și “guști “ jumate de cozonac sau chec ,ditamai înghețata ,o ciocolata întreaga ,un pachet de halva sau un tort ,nu poți avea pretenția sa slăbești ..asta nu e gustare ,e mai mult decât o masa copioasa din punct de vedere caloric vorbind . Eu prefer sa mănânc o friptura buna cu o garnitura alături și chiar și o felie de pâine ,care îmi țin de foame câteva ore ,decât sa mănânc o felie de tort care ma bucura pe moment ,ma duce cu pași repezi spre kg in plus ,și are și mai multe calorii decât masa de care vorbeam . Sa nu uitam ,caloriile din zahăr sunt mai periculoase decât cele din proteine ,asadar se depun destul de rapid . Într-adevăr pofta e pofta și cu ea nu te pui ,dar de pofta doar guști ,nu uiți sa te ridici de la masa 😁. Pentru gustările de la ora 10 cele mai indicate sunt fructele ,iaurturi ,fulgi de diferite cereale ,chiar și prăjituri . Pentru gustările de la 16 ideale sunt oleaginoasele ,ciocolata amăruie și dulciurile integrale și cu îndulcitori naturali ..desigur ,nu este o regula ,este doar o sugestie .important este ca gustarea sa fie gustare ,nu mâncat pe saturate . 1 1 Quote
Recommended Posts