Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua tuturor,

ma numesc Florin Matis, sunt din Timisoara si am 46 de ani.

Pot sa va spun ca pana la 40 de ani nu am avut timp sa ma gandesc la cum pot trai sanatos, mancand la ore fixe, din aceasta cauza am ajuns la o greutate destul de mare in jur de 120 kg si daca nu renuntam la vechile obiceiuri, puteam sa devin obez!

Chiar dupa ce am implinit frumoasa varsta de 40 de ani, m-am hotarat ca trebuie sa fac o schimbare si am inceput incet sa fac miscare, cam 3 ani am alergat, am mers cu caiacul pe apa, dar pot sa va spun ca nu am slabit foarte mult, din cauza ca mancam foarte haotic!

Pe la varsta de 43 de ani, am adoptat acest stil de viata sanatos, mancand zilnic la ore fixe din 3 in 3 ore, respectiv:

Micul dejun - ora 7 fix

Gustarea 1 - ora 10 fix

Pranzul - ora 13 fix

Gustarea 2 - ora 16 fix

Cina - ora 19 fix

Adoptand acest stil de viata, am reusit sa slabesc in jur de 29 kg, dar de cateva luni am inceput sa ma ingras din nou, am pus in jur de 4 kg, ajungand la 95 kg, pot sa va spun ca in momentul cand am urcat pe cantar si am vazut asta, m-am suparat foarte tare pe mine si am luat decizia ca trebuie sa slabesc!

La inceputul anului, Ianuarie 2021, m-am gandit ca trebuie sa incep sa slabesc, au trecut sarbatorile, am mancat de toate, nu am mai lasat sa treaca prea mult timp si in urma cu exact 2 saptamani in jurul datei de 15.01.2021, incepand cu micul dejun, am inceput dieta pe care doresc sa o impartasesc cu d-voastra dragi membri!

Eu de obicei dimineata la micul dejun mancam mai multe alimente combinate, in primul rand paine, in jur de 4 - 5 feliute, branza, oua, unt, salam si multe altele, umpleam masa, chiar daca nu mancam foarte foarte mult, dar combinam foarte multe alimente, acum am luat decizia sa fac in felul urmator: mananc 2 - 3 feliute de paine bavareza care contine faina integrala si aleg un singur aliment pe care sa il mananc cu painea, fie unt, salam, carnat de casa, branza, ou, iaurt, lapte sau ce doreste fiecare, maine zii aleg un alt aliment pe care doresc sa il mananc!

La gustarea 1, de obicei mananc fructe, fie 1 banana, 2 mere, 2 - 3 portocale mai mici, pere, prune, struguri etc.

La pranz, aleg sa mananc mancare gatita, ori felul 1 o ciorba, ori felul 2, niciodata nu mai vreau sa mananc si felul 1 si felul 2 la masa de pranz.

La gustarea 2 aleg sa mananc oleaginoase: nuca, migdale, alune de padure, caju crud etc

La masa de seara, aleg sa mananc un gratar de piept de pui cu salata, mamaliga cu branza de vaca si putin iaurt, mamaliga cu lapte 1.5 grasime o portie normala, paste cu branza de vaca, o portie normala, paine prajita cu ceva pe langa, asta sa mancam sa nu ne fie foame inainte de ora de culcare, de obicei nu mananc mai tarziu de ora 19.30

Pot sa va spun ca am reusit sa dau jos in jur de 3-4 kg in 2 saptamanii fara imfometare!

Daca aveti nevoie de ajutor, va rog sa scrie-ti mai jos si voi incerca sa raspund la fiecare in parte daca va pot ajuta cu un raspuns!

143213138_3556075701137230_1313935086957672552_n.thumb.jpg.bb783c17ec4879f88da656ffe8f10d1f.jpg

• Like 3
  • Thanks 2
  • Monica Badea changed the title to Eu am descoperit singur cum se poate slabii fara infometare
  • Monica Badea changed the title to Eu am descoperit singur cum se poate slabi fara infometare
  • 2 years later...