Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Postul este sănătos și detoxifica organismul in mod natural!


Monica Badea

Recommended Posts

Cura de post oferă nu numai oragnismului, ci și minții și sufletului posibilitatea de refacere, de reechilibrare, pentru că de multe ori operațiunea de dezintoxicare care se petrece în post “curata” și sistemul nervos de impurități ce blochează funcțiile cerebrale.

Înainte de a începe postul este recomandat să aveți o discuție cu medicul dv. de familie, fiind binecunoscute contraindicațiile postului, mai ales a celui ” negru” (pentru siguranță, am să le reamintesc: copii, adolescenți, vârstnicii cu boli cronice și care nu au mai postit în trecut, convalescenții, bolnavii de tuberculoză, ulcer, gastrite cronice, cu anumite boli tiroidiene – Basedow).

Afectiunile cele mai frecvente care beneficiază de cura de post
Dintre cei bolnavi care pot beneficia de efectele postului, îi reamintesc pe cei cu disfuncții metabolice (obezitate), bolnavii cardiaci, cu hipercolesterolemii, hipertensiune arterială, angină pectorală, varice și alte afecțiuni vasculare, tromboze, arterioscleroză, cei cu suferințe digestive localizate la ficat, veziculă biliara, pancreas, cei cu boli renale, mai ales calculi (caz în care se recomandă și multe ceaiuri), la femei cu diverse tulburări de ciclu, infecții genitale și chiar anumite forme de cancer.

La ce să te aștepți

Este adevărat că în primele zile de post starea psihică nu este cea mai bună, instalându-se binecunoscuta “criza a postului”, cu dureri de cap, vertij, proastă dispoziție, oboseală. Depășirea acestei stări însemna de  fapt că organismul începe operațiunea de purificare. Dacă însă simptomele persistă și starea generală se înrăutățește, trebuie să consultăm neapărat medicul care va decide dacă se poate continua postul.

Adjuvanți
Pentru a potența efectul de detoxificare pe care îl are cură de pos  specialiștii fitoterapeuți recomandă administarea în cea de-a două parte a postului, de infuzii din plante specifice, cum ar fi cele de păpădie sau ceaiurile speciale pentru curățarea rinichilor (cozi de cireșe, mătase de porumb, etc) sau ceaiul de lucernă (la Plafar-Medicago sativa) un detoxifiant excelent care combate eficient constipația, inflamațiile vezicii urinare și ale mucoasei intestinale. Ideal ar fi să luați ceaiuri medicinale din care ați mai băut  și la care ați constat un efect bun în trecut.
Scopul curei de post

 •      Dezintoxicarea – pentru că nu mai este “ocupat” cu  prelucrarea alimentelor și neutralizarea toxinelor, organismul începe să lucreze asupra grăsimilor proprii depozitate în diverse organe sau chiar articulații (că în cazul gutei). Eliminarea reziduurilor metabolice se dovedește folositoare pentru prevenirea sau chiar ameliorarea unor tumori, a diabetului secundar, reumatismului, bolilor pereților vaselor mari de sânge (artere și vene), diverse inflamații cronicizate.
 •      Slăbirea prin scăderea depozitelor adipoase – cură de post înseamnă și o bună metodă de slăbire. După ce timp de trei-patru zile organisnmul se hrănește din depozitele de glicogen din ficat și mușchi, el începe să convertească grăsimea din depozite în energie necesară întreținerii funcțiilor oragnismului. La o săptămâna după începerea postului, când oraganismul s-a stabilizat mjetabolic putem chiar să practicăm și 15- 20 minute de gimnastică ușoară sau să mergem măcar o jumătate de oră în ritm susținut, și astfel stimulăm mai intens acest proces. Cercetătorii au constatat că după post se produce și o reechilibrare a percepției senzației de foame și de sațietate, organismul învățând să facă deosebirea între foamea adevărată și “psiho-foamea”, sau poftă de anumite alimente (de obicei de dulciuri concentrate)
 •      Activarea excreției – organele specifice metabolizării alimentelor, extragerii nutrienților și eliminării deșeurilor sunt mult degrevate în post și pot să-și curețe propriile depozite de toxine. Este cazul ficatului, rinichilor și vezicii urinare, pielii, veziculei biliare, tractului gastro-intestinal a căror activitate este intensificată.  
 •      “Curatarea” vaselor de sânge și a sângelui- după curățarea organelor și transportarea toxinelor către căile de eliminare, este rândul sângelui să scape de toate deșeurile metabolice care sosesc invariabil în mod normal odată cu alimentația obsinuita. Liber de aceste toxine el este mult mai oxigenat, că și țesuturile pe care le deservește (în special inimă). Stazele sunt resorbite și circulația odată îmbunătățită și intensificată, sângele are puterea de a curată mai intens diversele depuneri (premeragatoare plăcilor de aterom,de exmplu) din interiorul vaselor sanguine.  
 •      Eliminarea edemelor – faptul că în timpul postului bem multe lichide (sucuri de legume, fructe, ceaiuri de plante, supă de zarzavat nesărat, doi-trei litri de apa) înseamnă că și eliminăm multe lichide; de altfel în prima săptămâna eliminarea apei din țesuturi insemana primele  1-3 kg de scădere în greutate.
 •      Refacerea sistemului imunitar – în momentul în care organismul a eliminat “grosul” de toxine, el demarează în forță și procesele de refacere a sistemului imunitar începând de la nivele de bază.  
 •      Reechilibrarea  – pentru  de  curățare beneficiază  glandele,-constatat  de  beneficiază    hormonilor sexuali feminini(estrogen  progesteron), deosebit de  pentru femeile adulte cu menstre neregulate  endometrioză,  la cele aflate  premenopauză.  

 120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.b5bc79a7a70f379979079857a1791e6c.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...