Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Post intermitent sau mese la fiecare 3 ore?


Monica Badea

Recommended Posts

Ce să mănânci la micul dejun

La micul dejun se recomandă alimente precum: un smoothie cu lapte de soia/ lapte degresat/ iaurt grecesc, legume și fructe, un terci de ovăz cu nuci sau brioșe cu ou. E important ca la această masă să se consume proteine, care țin de foame mai mult timp.

Ce să mănânci la prânz și la cină

Masa de prânz și cina trebuie să fie sățioase, însă totodată echilibrate. Se recomandă peștele cu garnitură de legume, carnea slabă gătită la aburi sau pe grătar, servită tot cu legume, puiul cu orez, salatele cu ton/ somon/pui și supele.

Ce să mănânci pe post de gustare

În primul rând, e important să știi că o gustare nu ar trebui să conțină mai mult de 210 calorii. Idei sănătoase de gustări: fructe, legume, popcorn, fructe deshidratate, nuci, orez cu lapte, budincă de quinoa.

Postul intermitent

Această dietă, numită dieta 16:8, presupune să sari peste micul dejun și să consumi toate caloriile între prânz și ora 20:00. Un studiu recent a investigat eficacitatea dietei, a urmărit 116 adulți (bărbați și femei, între 18 și 64 de ani) care erau supraponderali sau obezi. Un grup de control a mâncat trei mese structurate pe zi. Grupul de hrănire cu restricții de timp a mâncat tot ce și-a dorit de la ora 12 p.m. până la ora 20:00. Rezultatul primar măsurat a fost pierderea în greutate. În plus, studiul a monitorizat o varietate de biomarkeri metabolici, cum ar fi grăsimea și masa slabă, insulina de jeun, glucoza de jeun și cheltuiala totală și de repaus de energie. Studiul a stabilit că epuizarea tuturor caloriilor zilnice între prânz și 8 p.m. a produs o pierdere în greutate foarte modestă (1,17%), care nu a fost semnificativ diferită de rezultatele grupului de control

Studiul a concluzionat că „mâncatul limitat în timp nu este mai eficient în pierderea în greutate decât mâncatul pe tot parcursul zilei”. Din păcate, concluzia lor a depășit datele avute. Studiul a examinat doar o singură perioadă de hrănire, de la prânz până la ora 20.00. Ce se întâmplă dacă majoritatea caloriilor tale zilnice sunt consumate într-un interval de timp diferit? Influența bioritmurilor nu poate fi ignorată. Studiile au arătat că întreruperile bioritmurilor pot induce obezitatea și, de asemenea, obezitatea poate perturba bioritmurile normale.


Prin urmare, contează cu adevărat când mănânci. Concluzia din studiile pe oameni este să mănânci un mic dejun bogat, să mănânci o cină saracă și să nu consumi gustări târziu. Săritul peste micul dejun și apoi excesul de mâncare seara joacă un rol semnificativ în creșterea în greutate și obezitate.

sursa

WhatsApp Image 2023-02-01 at 22.22.56.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Monica Badea changed the title to Post intermitent sau mese la fiecare 3 ore?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...