Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tort cu fulgi de ovăz.


Monica Badea

Recommended Posts

Tort cu fulgi de ovăz.
Pentru blat 
100 gr fulgi de ovăz măcinați(4 linguri cu vârf )
-4 oua
-5 linguri de îndulcitor(eu folosesc eritritol).
-esența
-praf de copt.
Crema
-4 oua
-100 gr îndulcitor
-400ml lapte dulce 
Se pun într-un castron ouăle cu laptele și îndulcitorul și se amesteca bine pana când se topește îndulcitorul, apoi se pun într-o cratiță și se dau la cuptor la bain Marie(adică facem crema)
Între timp se pun cele 4 albușuri(facem blatul) cu un praf de sare și se bat bine, se adaugă îndulcitorul, după care gălbenușurile, amestecând continuu de jos în sus să nu se lase, apoi se adaugă fulgii de ovăz și praful de copt amestecând ușor.
Dupa ce a prins crusta (crema), se scoate din cuptor și se adaugă compoziția pentru blat.
Se pune pentru încă 30-40 de minute cratița în cuptor la 180 de gr,tot la bain marie
După ce se răcește, se răstoarnă pe o farfurie asemenea unui diplomat, și se ornează după gustul fiecăruia. (eu am pus frișcă cu conținut scăzut de grăsime ,fără zahar și miez de nuca)

i.thumb.jpg.2e1b7b3912a66f5be3382b8990b68ab7.jpg

p.thumb.jpg.d0fdad6ed5b683478d381fc8af8f94cd.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
La 08.09.2020 la 16:39, Monica Badea a spus:

Tort cu fulgi de ovăz.
Pentru blat 
100 gr fulgi de ovăz măcinați(4 linguri cu vârf )
-4 oua
-5 linguri de îndulcitor.
-esența
-praf de copt.
Crema
-4 oua
-100 gr îndulcitor
-400ml lapte dulce 
Se pun într-un castron ouăle cu laptele și îndulcitorul și se amesteca bine pana când se topește îndulcitorul, apoi se pun într-o cratiță și se dau la cuptor la bain Marie.
Între timp se pun cele 4 albușuri cu un praf de sare și se bat bine, se adaugă îndulcitorul, după care gălbenușurile, amestecând continuu de jos în sus să nu se lase, apoi se adaugă fulgii de ovăz și praful de copt amestecând ușor.
Dupa ce a prins crusta (crema), se scoate din cuptor și se adaugă compoziția pentru blat.
Se pune pentru încă 30-40 de minute cratița în cuptor la 180 de gr.
După ce se răcește, se răstoarnă pe o farfurie asemenea unui diplomat, și se ornează după gustul fiecăruia. (eu am pus frișcă cu conținut scăzut de grăsime ,fără zahar și miez de nuca)

i.thumb.jpg.2e1b7b3912a66f5be3382b8990b68ab7.jpg

p.thumb.jpg.d0fdad6ed5b683478d381fc8af8f94cd.jpg

Arată demential!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...